Kroužek mladých markazínů

27.03.2014 23:46

Kroužek mladých markazínů

Jedním z poslání klubu je i práce s dětmi. Na většině akcí, kterých se zúčastňujeme, pro ně máme připravený doprovodný program – ať jsou to vystřihovánky, malování nebo je učíme poznávat zvěř, trofeje, dřeviny, rostliny.  Některé z našich členek jezdí jako vedoucí na národní kolo soutěže o Zlatou srnčí trofej. V loňském roce jsme také vyhlásily celorepublikovou soutěž v malování, na téma „Žena - myslivkyně“. V letošním roce ji budeme opakovat, tentokrát na téma „Lovecký pes“. 

Velice nás tedy těší, že jedna z našich členek, paní Lenka Stejskalová, založila kroužek zaměřený na environmentální výchovu a myslivost „Kroužek Mladých Markazínů“.  Schůzky dětí jsou naplánovány na každou středu v Domě dětí a mládeže v Benešově.

Kroužek bude veden ve smyslu soutěže O zlatou srnčí trofej, která má tradici už od 70. let minulého století. Děti budou mimo jiné používat materiály zpracované pro ČMMJ,  z. s. Některé z nich jsou zveřejněné ke stažení na stránkách klubu Dámy české myslivosti, přidané jsou i zajímavé odkazy pro práci s dětmi. Paní Stejskalová pro děti naplánovala také přednášky od externistů a samozřejmě praktickou výuku v lese.

Pokud jste z Benešovska a máte zájem své děti do kroužku přihlásit, stále ještě máte možnost. Přejeme paní Stejskalové hodně úspěchů, trpělivosti a šikovné děti, které budou mít o přírodu a znalosti z myslivosti zájem.

Ing. Jiřina Špálová – předsedkyně klubu